Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry

Päivän tutkinto: Suurtalouskokin ammattitutkinto

Suurtalouskokin ammattitutkinto

Vuonna 2015 suurtalouskokin ammattitutkinnon suoritti 106 henkilöä.

Suurtalouskokki työskentelee suurissa keittiöissä kuten henkilöstöravintoloissa, palvelukeskuksissa ja keskuskeittiöissä. 

Suurtalouskokki taitaa ruoanvalmistuksen sekä ruokien tarjolle laittamisen erilaisissa suurtalouksissa. Tehtäviin kuuluu myös elintarvikkeiden käsittelyä, varastointia, ruoka-annosten ja -listojen suunnittelua, puhtaanapitoa ja elintarvikehygieniaa. Työssä täytyy hallita koneiden ja laitteiden käyttö sekä myös asiakaspalvelun ja myynnin alueet.

Tutkinnon muodostuminen

Pakollinen tutkinnon osa

  • Ruoanvalmistus ammattikeittiössä

Valinnaiset tutkinnon osat, joista tutkinnon suorittaja valitsee kaksi osaa

  • Ruoanvalmistus suurtaloudessa
  • Tilaus- ja juhlapalveluissa toimiminen
  • Ruoanvalmistus eri tuotantomenetelmillä
  • Erityisruokavalioaterioiden valmistus
  • Tutkinnon osa muusta ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Tutkinnon perusteet

Missä tutkinnon voi suorittaa? Lue lisää opintopolku.fi -sivulta

Yhteystiedot

Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry Ammattiosaamisen kehittämisyhtiö AMKE Oy

Siltasaarenkatu 12, 00530 Helsinki (sisäänkäynti Paasivuorenkadun puolelta, C-rappu)
00530 Helsinki

toimisto@amke.fi